Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Politie Neteland speurt aanrander op die vrouw (36) betastte aan stadspark Herentals : extra patrouilles en bewakingscamera's

Stadspark

Politie Neteland onderzoekt een aanranding zaterdagavond aan de ingang van het stadspark in Herentals aan de Belgiëlaan-Nieuwstraat. Een dame van 36 jaar werd er plots aan de kleding betast door een onbekende man.

De vrouw was te voet onderweg naar huis. Toen ze werd betast, begon ze hard te roepen waardoor de dader snel wegvluchtte. Er een proces-verbaal opgemaakt en de politie heeft een goede persoonsbeschrijving van de dader.

Camerabeelden in de buurt kunnen helpen de aanrander te identificeren.

Patrouilles met hond

In het kader van de aanpak van overlast controleert politie Neteland al vaak in het Stadspark. “We gaan nog vaker patrouilles langs sturen, ook met een patrouillehond”, zegt wnd. korpschef Pieter Hendrickx. “Op dit moment valt het met klachten over incidenten in het Stadspark heel goed mee, maar het weer was natuurlijk niet van die aard dat je in het park gaat zitten.

Ook de problemen met de hangouderen zijn al een tijdje veel minder, omdat we al een tijd sterk handhaven op alcogebruik in het park. We willen wel vermijden dat de problemen met groepen van schoolgaande jeugd zoals begin vorig jaar weer opduiken nu het weer opnieuw wat beter wordt. Daarom sturen we die patrouilles zeker kort na schooltijd langs.”

Ook vaste bewakingscamera’s

"de plaatsing van een reeks vaste stadscamera’s op bekende hotspots in de stad, zoals het Stadspark en de stationsomgeving. “Die gaan de veiligheid zeker ook nog verhogen”, zegt de zonechef. “Naast een zeker afschrikkingseffect hebben de camera’s als voordeel dat we de beelden kunnen analyseren. Het is niet zo dat er iemand permanent naar die camerabeelden zit te kijken. Maar in het geval van een incident hebben we wel iets om op terug te vallen.

Het is de bedoeling om dit najaar de bestelling voor de overlastcamera’s te plaatsen.”  (pol)

Politie Neteland

Politie Neteland

Belgiëlaan 21, Herentals, België

Stadspark

Deel dit artikel